Veenendaal Oude kerk concert 23 september 2017

In Veenendaal wordt op zaterdag 23 september 2017 een concert gehouden.

Aanvang en toegang concert Veenendaal

Het concert in Veenendaal wordt georganiseerd omdat de Bond tegen het Vloeken haar 100 jarig bestaan viert. De aanvang van dit concert is: 19:30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €5,00. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Er zal een collecte gehouden worden ten bate van de stichting bond tegen het vloeken.

Medewerking

Het orgel wordt tijdens dit concert bespeelt door Jan Rozendaal. De vleugel door Rens de Winter. De panfluit door Carina Bossenbroek en de trompet door Jantine Kalkman. Ook hoopt het projectkoor “Zijn Naam” onder leiding van Hugo van der Meij deel te nemen aan dit concert.

Over Rens de Winter

Rens de Winter bleek al vroeg interesse voor muziek te hebben. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Jan van Leeuwen te Sliedrecht, waar later ook de pianolessen volgde. Op zijn 14e vervolgde hij de orgel- en pianolessen bij Leo Terlouw te Papendrecht tot op heden.

Rens is dirigent van kinderkoor ‘Harpe Davids’ te Hendrik-Ido-Ambacht en pianist en repetitor bij jongerenkoor ‘Tehillah’ te Dordrecht.

Regelmatig werkt Rens mee aan concerten als pianist en organist. Vaak wordt hij gevraagd zowel koren als solisten en instrumentalisten te begeleiden. Hij heeft daarnaast medewerking verleend aan meer dan tien cd-opnames. Samen met sopraan Ineke Littooij uit Rijssen vormt hij het duo ‘The Classical Performers’.

Vanaf september 2016 volgt Rens een opleiding aan de Schumann Akademie te Utrecht. Hier zal hij zich verder verdiepen in muziektheorie en muziekgeschiedenis.

Over Carina Bossenbroek

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen nadat zij haar AMV- diploma op de muziekschool had behaald.
Ze begon haar lessen bij Gerard Rijken van Olst en Gerlinda van den Berg.
Op 13-jarige leeftijd begon ze privé lessen te volgen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta.

In 2010 heeft Carina meegedaan met het jong Interclassic concours, en won ze dit concours in haar categorie. Naar aanleiding hiervan is haar debuutalbum “Sensation” verschenen.

In de zomer van 2012 heeft zij tijdens een panfluitfestival een masterclass gevolgd bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Ook kreeg zij tijdens dit panfluitfestival lessen van Radu Nechifor.

Carina verleent regelmatig haar medewerking aan concerten in combinatie met koren en diverse musici.
Ook heeft zij aan verschillende cd opnames haar medewerking verleend.

Carina heeft al verschillende concertreizen gemaakt waaronder naar Zuid Afrika, Wenen en Praag.

Momenteel volgt Carina nog regelmatig lessen bij Liselotte Rokyta.