Nijkerk concert vanaf toren grote kerk

nijkerk concert vanaf toren grote kerkIn Nijkerk geeft Alisa van Dijk een concert vanaf de toren van de Grote kerk. Alisa van Dijk hoopt de viool te bespelen en Boudewijn Zwart de piano. Verder hoopt beiaard Freek Bakker zijn medewerking te verlenen.

Aanvang en toegang concert Nijkerk

De aanvang  is om 20:00 uur. De musici waaronder Alisa van Dijk zijn te volgen op grote schermen in de stad van Nijkerk.

Over Alisa van Dijk

Alisa begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada. Hier ronde ze in 2006 haar Bachelor of Music af aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband in Canada en Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium.

De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres. Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde. Ze bespeelt een Viotti Stradivarius viool gemaakt door Hermann Janzen uit Mission, B.C. in Canada.

Over de Grote kerk van Nijkerk

De Grote- of St. Catharinakerk in de Nederlandse stad Nijkerk is gebouwd in 1461 en herbouwd na een stadsbrand in 1540. De kerk bestaat uit een middenschip, met twee zijbeuken en een koor.

Met Sint Catharina, naar wie de kerk genoemd is, wordt bedoeld de legendarische Catharina van Alexandrië. In de huidige rooms-katholieke kerk van Nijkerk staat een oud beeld van deze heilige, dat ooit in de Grote Kerk zou hebben gestaan. Tegenwoordig wordt de kerk meestal ‘Grote Kerk’ genoemd en niet meer ‘Sint Catharinakerk’. De kerk is nog steeds voor kerkdiensten in gebruik. In 1594 werd de kerk officieel protestants. De Hervormde Gemeente Nijkerk behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland.