Harpe Davids heeft nieuwe dirigent Koos Tillema

Het mannenkoor Harpe Davids uit Genemuiden heeft een nieuwe dirigent Koos Tillema.

Over de dirigent

Met ingang van het nieuwe seizoen is dhr. C. Tillema uit Kampen benoemd als dirigent van mannenkoor Harpe Davids. Hij volgt Minne Veldman op die zes jaar Harpe Davids dirigeerde.

Koos speelt al van zijn 7e op het orgel en vanaf zijn 17e begeleidt hij de gemeente als kerkorganist. Koos heeft meerdere leraren gehad, o.a. Harm Hoeve, die hij ook regelmatig vervangt en is ook regelmatig registrant bij Harm Hoeve. Zijn passie is muziek vandaar ook zijn gedrevenheid als het gaat om bijna alles wat muziek te maken. heeft.

Wij hopen op een vruchtbare periode waarin we met harmonie met elkaar mooie dingen mogen laten horen onder zijn leiding.

Over Mannenkoor Harpe Davids

Ons koor gaat uit van de Gereformeerde Gemeente van Genemuiden. Ook leden met een andere kerkelijke achtergrond zijn op ons koor welkom. Ons koor telt rond de 80 leden.

Iedere maandagavond repeteren wij van 20:00 uur tot 22:00 uur in een van de zalen van de Jachin en Boaz kerk in Genemuiden. De zangers van ons koor zijn onderverdeeld in de gebruikelijke mannenkoor partijen: 1e tenor, 2e tenor, bariton en bas.

Wij geven regelmatig uitvoeringen, alleen of met andere koren. Wij verlenen geen medewerking aan activiteiten die op zondag plaatsvinden.

Over de oude dirigent Minne Veldman

Minne Veldman ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle.

Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-cd’s. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt.

Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk.

Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam.