Minne veldman bij mannenkoor ‘t Vechtdal

minne veldman bij mannenkoor 't vechtdalOp 30 augustus 2017 is Minne Veldman gestart als nieuwe dirigent bij Mannenkoor ‘t Vechtdal en heeft hij de eerste repetitie gehad met zijn nieuwe mannenkoor.

Over Mannenkoor ‘t Vechtdal

Mannenkoor ‘t Vechtdal is opgericht in 1976 en stond tot 1985 onder leiding van Roelof Elsinga uit Ommen. Daarna tot 2017 stond Freddy Veldkamp voor het Vechtdal. ‘t Vechtdal is een koor dat uit de wijde omgeving haar leden trekt.

Het koor stelt zijn prestaties in dienst van het evangelie. Optredens vinden meestal plaats in kerken op uitnodiging van plaatselijke gemeenten.

‘t Vechtdal, dat de zinspreuk ‘Evangelie door Zang’ voert, richt zich op een breed koorminnend publiek. Nederlands gewijde liederen, Engelse Spirituals en Kerklatijnliederen vormen met een algemeen klassiek koorrepertoire de kracht van het koor en haar dirigent.

Over Minne Veldman

Minne Veldman ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle.

Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt.

Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie koraalbewerkingen (inmiddels 21 delen).

 

Over de oude dirigent Freddy Veldkamp

Wie Freddy Veldkamp kent, weet dat hij een man is die bruist van muziek. Hij is een van de weinigen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Dat het een grote hobby is kunt u merken wanneer u hem bezig ziet. Hij valt op door zijn exacte, maar enthousiaste wijze van dirigeren..

Om zijn talent maximaal te ontwikkelen heeft Freddy veel gestudeerd. Het begon allemaal met de studie orgel en schoolmuziek aan de concervatoria in Zwolle en Utrecht. Voor de piano studeerde hij bij Dr. L. Voogd uit Hilversum.

Maar daar bleef hij niet bij voor Freddy. Naast instrumenten sprak ook de zang hem erg aan. Vandaar dat hij zich ging verdiepen in de koor- en orkestdirectie. Deze studies volgde hij van o.a. Klaziene van der Vinne, Charles de Wollf en Kees Dey.

Dit alles heeft ertoe geleid dat Freddy Veldkamp een gewild en veelgevraagd dirigent is.