Gorinchem Grote kerk orgelconcert

gorinchem grote kerk orgelconcertOp vrijdag 29 september geven Jan Rozendaal en Hugo van der Meij een orgelconcert in de Grote kerk van Gorinchem

Aanvang en toegang Gorinchem

De aanvang van het concert in Gorinchem is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €10,00. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. U ontvangt €2,50 korting wanneer reserveert via de website: www.hugovandermeij.nl

Er zal ook sprake zijn van vierhandig orgelspel en improvisaties etc.

Over Hugo van der Meij

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk.

Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden en dat resulteerde in pianoles van Peter Bontje op 8-jarige leeftijd.

Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje.

Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was 20 jaar oud, toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen.

Hugo krijgt momenteel orgellessen van Jaco van Leeuwen te Noordwijk. Momenteel is Hugo dirigent van 2 mannenkoren, een gemengd koor, een jongerenkoor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 25 cd-opnames.

Over Jan Rozendaal

Jan Rozendaal werd op 18 september 1984 geboren. Al jong bleek zijn interesse voor het orgel: op twaalfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de samenzang tijdens de kerkdiensten.

Zijn leermeesters in het orgelspel waren:

  • Arjan Versluis (improvisatie)
  • Everhard Zwart (literatuur en koraalkunst)
  • Peter Eilander
  • Martin Zonnenberg (voor compositie)

Op dit moment volgt hij orgelles bij Bas de Vroome.

Sinds 2001 is hij als organist verbonden aan de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Hardinxveld-Giessendam. Tevens begeleidt hij de erediensten in de Vrije Evangelisatie te Giessenburg en incidenteel in de Hersteld Hervormde Gemeente te Bleskensgraaf.

Als koororganist is hij verbonden aan diverse zangverenigingen, namelijk mannenensemble Ethan (Noordeloos), jongerenkoor Loïs, gemengd koor Canticum (Zwijndrecht), Delta mannenensemble (Dirksland), jongerenkoor Hananja (Tholen) en gemengd koor Comt nu met Sangh (Veen). Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastorganist bij andere koren. In die hoedanigheid begeleidt hij met zekere regelmaat bekende solisten en instrumentalisten. Hij ging mee als koorbegeleider met reizen naar België, Duitsland en Luxemburg.

In 2005, 2007 en 2008 was hij winnaar van het Feike Asma-concours in de leeftijdscategorie 20 t/m 24 jaar. Door de jaren heen heeft hij aan ongeveer 35 CD’s meegewerkt. Tevens heeft hij een aantal orgel-CD’s opgenomen, onder andere vanuit Oirschot, Den Haag en Bolsward. Bij Uitgeverij & Antiquariaat “Jan Zwart” te Zaandam is een bundel bladmuziek uitgegeven.

In 2014 vierde hij zijn jubileum als 12 ½ jaar organist tijdens een drukbezochte jubileumzangavond in de Grote Kerk te Gorinchem.