Nieuwe dirigent kinderkoor Samuel

Arie van der Vlist is de nieuwe dirigent van kinderkoor Samuel uit Ablasserdam. Ook wordt hij dirigent van christelijk Gemengd Koor “Laudate Deum” uit Leerbroek.

Hij is daarom 1 juli 2017 gestopt met Mannenkoor “Sola Fide” uit Schoonhoven waarvan Arie 14 jaar dirigent is geweest.

Over kinderkoor Samuel

In mei 2012 was er na 34 jaar helaas geen Christelijk Kinderkoor meer in Alblasserdam.

Bij Gert-Jan & Carmen Hoogendijk & Jolanda Dorst ontstond een diep verlangen dat de kinderen als koor in Alblasserdam en omstreken weer mochten gaan zingen tot Eer van God!

Alle drie mochten zij persoonlijk ervaren dat God Zelf hun aanspoorden en bevestigden door Zijn Woord om een kinderkoor op te richten.

Boven bidden en denken werden er wegen geopend en mede door enthousiaste ouders en kinderen ontstond het interkerkelijk Christelijk Kinderkoor Samuël! De naam betekent: van de HEERE gebeden | de HEERE hoort!

Oprichting kinderkoor

De eerste repetitie was van kinderkoor samuel was 19 september 2012. Het kinderkoor is opgericht op 8 oktober 2012.  Het kinderkoor wordt begeleid door Lennert Knops en zij zingen psalmen, lofzangen en geestelijke liederen.

Het doel van het koor is zingen van Gods genade voor zondaren.

Over Arie van der Vlist

Arie van der Vlist, werd in 1980 geboren te Rotterdam. Arie kreeg zijn eerste orgellessen van de heer J. van Rijswijk. In 1997 werden deze lessen vervolgd bij Everhard Zwart. Verder volgde hij lessen bij Gijsbert Lekkerkerker voor improvisatie. En bij de internationaal bekende concert-organist Ben van Oosten (literatuur). Bij Eef de Kwant studeerde hij piano en koordirectie.

Arie is als kerkorganist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouderkerk aan den IJssel waar hij het Flentrop & Van den Heuvel-orgel bespeelt. Tevens leidt hij hier de Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel van rond de 100 leden waarmee hij te horen is op verschillende zangavonden als begeleider van Psalmen met bovenstem.