Berkenwoude psalmzangavond op 23 september 2017

psalmzangavond berkenwoudeIn Berkenwoude wordt op 23 september 2017 een psalmzangavond gehouden in de Gereformeerde Gemeente.

Medewerkenden in Berkenwoude

Aan dit concert in Berkenwoude werkt mee Vereniging Bovenstemgroep Ouderkerk aan de Ijssel. Arie van der Vlist zal tijdens deze avond het orgel bespelen.

Dominee W.A Zondag verzorgt de inleidingen op de psalmen.

Aanvang en toegang

De deuren van de kerk gaan om 19:00 uur open. De aanvang van het concert is 19:30 uur. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor een nieuwe kerk.

Thema van de de avond is: Een alziend God.

De locatie van de kerk is: Prinses Beatritxstraat 3 in Berkenwoude.

Over de Bovenstem in Ouderkerk

In september 2001 is onze vereniging opgericht. Wij onderscheiden ons van andere Bovenstemgroepen die alleen uit mannen bestaan, want bij ons zijn ook vrouwen hartelijk welkom.

De vereniging is begonnen met minder dan tien leden, maar groeide snel en nu schommelt het aantal al jaren tussen de negentig en honderd leden.

Eén keer in de maand repeteren deze enthousiaste Bovenstemzangers- en zangeressen onder leiding van Arie van der Vlist.

Dit zijn altijd gezellige avonden waarin we stevig oefenen. In de pauze is er onder het genot van een kopje koffie / thee gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Nieuwe leden zijn altijd hartelijk welkom, de contributie bedraagt € 30,00 per jaar.

In de afgelopen vijftien jaar hebben wij zeven mooie cd’s  uitgegeven, hiervan zijn de eerste zes al volledig uitverkocht.

Over Arie van der Vlist

Arie van der Vlist, werd in 1980 geboren te Rotterdam. Arie kreeg zijn eerste orgellessen van de heer J. van Rijswijk. In 1997 werden deze lessen vervolgd bij Everhard Zwart. Verder volgde hij lessen bij Gijsbert Lekkerkerker voor improvisatie. En bij de internationaal bekende concert-organist Ben van Oosten (literatuur). Bij Eef de Kwant studeerde hij piano en koordirectie.

Hij is vaste organist van het Christelijk Krimpens Mannenkoor te Krimpen aan den IJssel en het Shaare Zedek Koor te Alblasserdam. Arie is een veelgevraagd koor- en samenzangbegeleider en werkt zo mee aan vele concerten en uitvoeringen. Deze activiteiten brachten hem o.a. in Canada, Duitsland, België, Frankrijk (o.m. Saint Eustache in Parijs) en Engeland. Als dirigent heeft Arie de leiding over een aantal koren.

Arie is als kerkorganist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouderkerk aan den IJssel waar hij het Flentrop & Van den Heuvel-orgel bespeelt. Tevens leidt hij hier de Vereniging Bovenstem Ouderkerk aan den IJssel van rond de 100 leden waarmee hij te horen is op verschillende zangavonden als begeleider van Psalmen met bovenstem.

Verder heeft Arie aan vele cd of dvd-opnamen zijn medewerking verleend. Er verschenen solo-cd’s uit de Stephanuskerk te Hasselt (2002), de Lutherse Kerk te Den Haag (2008) en een cd vanuit Bolsward/Dordrecht/Tholen (2012).

Arie is ook actief in het schrijven van instrumentale arrangementen, koraalbewerkingen voor orgel en koorbewerkingen. Verschillende van deze bewerkingen verschenen ook op cd of dvd.